یکشنبه ۲۹ بهمن ۰۲

شخصيت ضد اجتماعي و راه هاي درماني آن توسط روانشناس

۲ بازديد

شخصيت ضد اجتماعي و راه هاي درماني آن توسط روانشناس

براي درمان ضد اجتماعي خود مي توانيد به كلينك آوان رواشناس در پاسداران مراجعه كنيد https://avanclinic.ir

الگوي رفتاري متلاطم شخصيت ضداجتماعي فراتر از مرحله بزرگسالي ادامه مي‌يابد، زيرا افراد مبتلا به اين اختلال ممكن است اعمال خاصي را به صورت مداوم و تكراري انجام دهند كه در نهايت در بسياري از موارد منجر به دستگيري و زنداني شدن آن‌ها مي‌شود.

 

براي مثال، اين افراد تمايل به انجام رفتار‌هايي دارند كه عبارتند از: آسيب رساندن و تخريب اموال، آزار و اذيت، سرقت يا درگير شدن در ساير مشغله‌هاي غيرقانوني، ناديده گرفتن خواسته ها، احساسات و حقوق ديگران و توسل مكرر به فريب و مانور براي كسب سود يا لذت.

هيچ چيز آن‌ها را از دروغ گفتن، جعل هويت يا انكار هنجار‌ها و معيار‌هاي پذيرفته شده باز نمي‌دارد، به موجب آن مي‌توانند بدون پيش بيني گام‌هاي خود و عواقب احتمالي، به صورت تكانشي عمل كنند و هدف اقدامات و عملكرد‌هاي آن‌ها صرفاً براي ارضاي فوري نيازهايشان بدون فكر قبلي و بدون هيچ ملاحظه‌اي است.

 

ويژگي‌هاي رفتاري اين اختلال به تغييرات پي در پي و ناگهاني در محل كار، محل زندگي و در زمينه روابط شخصي مربوط مي‌شود.

 

شروع اين اختلال معمولاً به دوران كودكي يا اوايل نوجواني برمي گردد و تا بزرگسالي و حتي بعد از آن ادامه مي‌يابد. راه‌هايي وجود دارد كه اختلال شخصيت را فقط از سن ?? سالگي به بالا مي‌توان تشخيص داد در حالي كه اختلالاتي كه قبل از اين سن ظاهر مي‌شوند. اختلالات رفتاري در نوجوانان تعريف مي‌شوند.

 

رفتار اين بيماران با بي مسئوليتي مطلق و دائمي مشخص مي‌شود، مثلاً در زمينه كاري، دوره‌هاي بسيار طولاني و مستمري را بدون كار سپري مي‌كنند، زيرا حتي در صورت امكان از كار خودداري يا كار خود را ترك مي‌كنند. قبل از تنظيم و تضمين يك كار را جايگزين كار ديگر مي‌كنند و اغلب بدون دليل روشن از كار خود غيبت مي‌كنند.

 

درگير بدهي‌ها مي‌شوند و از امور خانواده خود غفلت مي‌كنند و در مواجهه با اعمال خود و عواقب آن براي ديگران اهميتي نمي‌دهند و هيچ پشيماني ندراند، بلكه بيش از اين‌ها تقصير و مسئوليت را متوجه قربانيان خود مي‌كنند.

 

اختلال شخصيت ضداجتماعي به طور كلي در بين افراد طبقات فقير اجتماعي و اقتصادي در بين افرادي كه در شهر‌هاي بزرگ زندگي مي‌كنند شايع است. اين اختلال در بين مردان شايع‌تر از زنان است و تخمين زده مي‌شود كه حدود ? درصد از مردان به طور كلي از اين بيماري رنج مي‌برند. اين اختلال در زنان ? درصد است.

 

ابتلا به اختلال شخصيت ضد اجتماعي

ابتلا به اختلال شخصيت ضد اجتماعي  در گرو چندين عامل است . محيط خانوادگي و اجتماعي ، نارسايي‌هاي يادگيري و عوامل وراثتي .  ديده شده پدر و مادري كه داراي رفتارهاي ضداجتماعي هستند اين رفتار را به فرزندانشان هم انتقال مي دهند . امواج مغزي افراد داراي اين اختلال كمي كندتر از امواج مغزي افراد سالم است . امواج مغز آنها بيشتر شبيه به  كودكان است بنابراين شايد بشود گفت رشد مغزي آن‌ها هنوز كامل نشده . شيوه تربيتي فرزند تأثير مهمي در ابتلا به اختلال شخصيت ضد اجتماعي دارد . روش هاي تربيتي خشن و بي‌ثبات موجب افزايش علائم اختلال شخصيت ضد اجتماعي مي‌شود . معمولا افراد مبتلا دچار محروميت هيجاني هستند و در خانه با والديني با سخت گيري و آسان گيري همزمان روبرو هستند كه افرادي بي رحم و پرتوقع و بد دهان بوده اند .

 

مشكلات اختلال شخصيت ضد اجتماعي

مشكلات اختلال شخصيت ضد اجتماعي اغلب جدي هستند . اين افراد هنجار شكن‌هاي قوي اي هستند به همين علت ممكن است بيش از حد درگير مسائل قضايي بشوند . افراد مبتلا به اين اختلال به خاطر خشم زياد و عدم رعايت حقوق ديگران آسيب‌هاي زيادي به ديگران وارد ميكنند . اين افراد در سن نوجواني در مدرسه دردسرهاي زيادي درست مي‌كنند و بارها اقدام به فرار از مدرسه مي‌كنند . اين افراد ممكن است اقدام به خودكشي كنند براي همين نيازمند مراقبت شديد هستند . رانندگي در حين مستي يكي از كارهايي است كه اغلب آن‌ها انجام مي‌دهند و ممكن است منجر به اتفاقات ناگواري شوند.  در زندگي زناشويي انسان هاي نامتعادل و بي مسئوليتي هستند و هيچ واكنش و تعهد عاطفي ندارند . ممكن است محدوديت هاي سختي براي همسرشان ايجاد كنند و دربرابر اعتراض او دست به فحاشي و كتك زدن بزنند .

 

 

درمان اختلال شخصيت ضد اجتماعي

درمان اختلال شخصيت ضد اجتماعي نيازمند استفاده از مشاوره روانشناسي است اما مشكل اصلي متقاعد كردن فرد براي انجام مشاوره است . براي درمان اختلال شخصيت ضد اجتماعي معمولاً از روش‌هاي شناخت درماني و رفتاردرماني استفاده مي‌شود و براي كنترل علائم نيز از دارو درماني  استفاده مي شود . شناخت درماني براي درمان اين اختلال اثربخشي بالايي دارد . در درمان به روش شناختي باالگوهاي فكري فرد مبتلا به اختلال شخصيت سروكار داريم . مشاور الگوهاي فكري غلط را با الگو هاي فكري سالم جايگزين مي كند ‌. در رفتار درماني از شرطي سازي استفاده مي‌شود بدين صورت كه به رفتارهاي صحيح فرد پاداش داده مي‌شود تا تقويت شود و اينگونه رفتار فرد را با هنجارهاي جامعه هماهنگ مي‌كنند . استفاده از دارودرماني در اين اختلال بيشتر براي كنترل علائم است . داروهاي ضدافسردگي براي تثبيت خلق و داروهاي ضدصرع براي كنترل پرخاشگري تجويز مي‌شود .

 

 

ملاك هاي تشخيص اختلال شخصيت ضد اجتماعي

ملاك‌هاي تشخيص اختلال شخصيت ضداجتماعي در DSM_5 به اين صورت است كه فرد از علائم نام برده شده در تعريف اختلال شخصيت ضد اجتماعي بايد حداقل سه مورد را براي  يكسال داشته باشد و در سه ماه گذشته هم حتما يك مورد از علائم در فرد ديده شود . براي كساني كه زير هيجده سال سن دارند اين اختلال  تشخيص داده نمي‌شود . رفتارهاي ضداجتماعي ممكن است ناشي از اختلال در مصرف مواد يا از علائم ساير بيماري هاي رواني مثل اسكيزوفرني باشد . براي تشخيص دقيق و بهتر اين اختلال بايد سابقه بيماري‌هاي فرد بررسي شود . اغلب فرد مبتلا به اين اختلال قبل از شروع پانزده سالگي مبتلا به اختلال سلوك تشخيص داده مي شود . راه بهتر و دقيق‌تر تشخيص اين اختلال مراجعه به مشاور و انجام مصاحبه‌هاي باليني است .

 

درمان يك شخصيت ضد اجتماعي

درمان اختلال شخصيت ضد اجتماعي دشوار است. افراد مبتلا به اين اختلال به ندرت به دنبال درمان به تنهايي هستند. از آنجايي كه افراد مبتلا به اختلال شخصيت ضداجتماعي اغلب با سيستم عدالت كيفري در تماس هستند، حبس و ساير اقدامات تنبيهي تا حد زيادي براي اين افراد بي‌اثر هستند، زيرا افراد مبتلا به اين وضعيت معمولاً به مجازات پاسخ نمي‌دهند.

 

روش‌هاي درماني عبارتند از:

 

?. روان درماني

درمان شناختي رفتاري مي‌تواند در كمك به افراد براي دستيابي به بينش در مورد رفتار‌هاي خود و تغيير الگو‌هاي فكري شخص مفيد باشد، زيرا نتايج مؤثر معمولاً تنها پس از درمان طولاني مدت رخ مي‌دهد.

 

?. درمان دارويي

براي درمان برخي از علائمي كه ممكن است فرد مبتلا به اين بيماري داشته باشد، مي‌توان از دارو‌ها استفاده كرد. برخي از دارو‌هايي كه مي‌توان براي آن‌ها تجويز كرد شامل موارد زير است:

دارو‌هاي ضد اضطراب.

دارو‌هاي ضد افسردگي

دارو‌هاي ضد روان پريشي

دارو‌هاي تثبيت كننده خلق و خو

پيشگيري از شخصيت ضد اجتماعي

 

 

 

https://sphere.social/hello/blogs/view/281436

 

https://graph.org/%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9-06-01

 

http://mehfeel.net/mehfeel/blogs/post/334001

 

https://community.wongcw.com/blogs/118965/%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9-%D8%B1%D8%A7%D9%87%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9

 

https://www.crypto-city.com/profile-17809/?link-id=7768

 

https://tribesocommunity.tribe.so/post/https-avanclinic-ir-online-psychoanalyst-mshwr-khwdkh-msy-l-mkhtlfy-r-drmn---62974f2598d35263fae92504

 

http://www.hoomet.com/profile/wadagew/action_id/220433/show_comments/1

 

https://ello.co/ahmedali239/post/frpnqqtro3xb59xzsb-9bq

 

https://vk.com/wall704088952_2449

 

https://www.victoriaeducation.co.uk/activity/p/1241977/

 

https://www.pawer.global/activity/p/467730/

 

http://www.bcsnerie.com/activity/p/2235376/

 

https://www.givemea.ninja/activity/p/117742/

 

https://ok.ru/profile/588843830182/statuses/154318046059430

 

https://www.webtalk.co/n/42846840

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScXo4QjdId9Azo_gIPpxc7D2gQJT8eQgCkMKDnnvYxNGOKzlg/viewform

 

https://diigo.com/0os3t6

 

https://demo.themesgrove.com/themes/tutorque/forum/activity/p/42953/

 

https://www.deshraag.org/activity/p/430435/

 

https://pigskinref.com/secure/activity/p/339845/

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد